Jak se zbavit oparu přes noc pomocí jednoduchého triku

16.04.2015 07:13

 

Opary jsou způsobeny virem herpes simplex. To je velmi nakažlivý virus a šíří se snadno dotykem aktivní rány.

Jednoduchý recept na rychlé zahojení oparu

Jemně nasekejte jeden stroužek česneku. Poté přitiskněte česnek jemně na opar. V případě, že opar je velký, opakujte to několikrát s novými kousky česneku. Ponechte působit deset minut, poté opláchněte vlažnou vodou. Bude to pálit, ale všimnete si okamžité úlevy. V mnoha případech, česnek zabije opar okamžitě a postižené místo se přes noc zahojí.

Česnek se skládá z dusíkatých látek, sodíku, draslíku, selenu, vápníku, hořčíku, křemíku, kyseliny sírové, kyselina fosforečné, vitamínu C, D, B, fytosterolů a esenciálních olejů. Navíc, česnek je bohatý na fytoncidy, jako je allicin, který je vytvářen při drcení nebo mletí stroužků česneku. Podle některých výzkumníků má allicin silný bakteriostatický účinek, který pomáhá rychleji vyléčit infekci. Česnek může také bojovat proti plísňové infekci, což  z něj dělá mnohem cennější lék, než jsou mnohá dnešní antibiotika.

Při opakovaném výskytu oparů je nejúčinější užívání potravinového doplňku aminokysliny L-lysin (v potravě se tato aminokyselina nachází v  ve vepřovém a hovězím mase, v rybách, v sójových bobech, pšeničných otrubách, v čočce, arašídech, fazolích či v sýru parmezánu)

Studie prokázaly, že příjem lysinu urychluje hojení oparů a chrání před jeho novým výskytem. Účinek je zřejmě dán hlavně tím, že lysin působí proti argininu (obsažen v kuřecím a krůtím vývaru kaviáru, zeleném hrášku vaječném bílku, burských oříšcích, čokoládě i obilovinách), který podporuje růst herpetické infekce. Ačkoliv se vědci zaměřili zatím především na normální opary (herpes simplex), je velmi pravděpodobné, že lysin je užitečný i u pásového oparu (herpes zoster).

Zdroj: Realfarmacy

Kontakt

Dana Leitnerová 608 961 653 dana.leitnerova@gmail.com